Nu pilles der ved medarbejdertelefonen

 

Firmatelefon er smart for rigtig mange mennesker, men man kan også se sig udfordret af, at man ikke bruger telefonen nok til, at den skat, som ordningen pålægges, kan svare sig – og så er firmatelefonen ikke længere en god forretning. Nu barsler regeringen med forandringer for alle, som har en firmatelefon.

Ifølge regeringen, som præsenterede deres forslag til skattereform i sidste uge, så er beskatningen af firmatelefoner et levn fra en tid, hvor tilbuddet om at få stillet mobiltelefon til rådighed fra arbejdsgivers side, var et gode, som tilfaldt de få. I dag er arbejdsgiverbetalt mobiltelefon et gode som tilfalder mange flere, og netop derfor er det på tide, at beskatningen fjernes.

Kan det betale sig?

For mange har det indtil nu kunne svare sig selv at investere i en mobil uden abonnement for netop at slippe for beskatningen, men det ser nu ud til at ændre sig. Og den eventuelle afskaffelse af skatten på fri telefon er noget, som for alvor kan mærkes hos det danske folk. Som skatten er sammensat netop nu, betaler hele 480.000 danske arbejdstagere skat af deres fri mobiltelefon.

Det samlede skattebeløb løber dermed op på 1.1 milliarder kroner årligt. Det er svimlende summer, som statskassen nu siger nej til, men det har også været dyrt for danskeren. Får man som arbejdstager eller lønmodtager stillet en mobiltelefon til rådighed, kan man nemlig bruge den privat, og det betyder, at man skal betale 2.700 kr i skat. Oprindeligt troede man, at 130.000 danskere ville blive berørt, men endnu en gang er den teknologiske udvikling kommer bag på det officielle danmark.

Hvad med internettet?

I dag betaler man som arbejdstager også skat af eventuel fri internet i hjemmet, men regeringen vil, ifølge Simon Emil Amitzbøl fra Liberal Alliance, ikke pille ved denne i nærmeste fremtid. Det betyder dermed også, at skattelettelsen kommer til at bekoste sig på 1.300 kroner for de danskere, som betaler i dag.

Meldingen om sådan en skattelettelse kommer efter at Liberal Alliance måtte opgive deres eller lovede lettelser på topskatten, og Simon Emil Ammitzbøl forventer ikke, at det bliver et problem at gennemføre lettelsen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*