Få drømmejobbet med det rette CV

cv

Har du fundet jobbet, som du mener kan være dit drømmejob er det bare med at gøre alt hvad du kan for at få det. Dette starter meget tidligt og faktisk er det allerede når du skriver CV’et, at der er visse ting du bør tænke over og sørge for. Du kan klikke her hvis du vil vide mere om hvordan du kan gøre dit CV så godt, at du med større sandsynlighed får jobbet.

Et godt CV er kortfattet

Den mest udbredte fejl når det kommer til CV’et er, at folk de kan ende med at skrive hele deres biografi, hvilket resulterer i, at det kommer til at fylde mange sider. For det meste siger man dog, at et CV aldrig bør fylde mere end et par sider da det skal være meget overskueligt at kunne se på. Derfor bør du undlade at skrive hvor du gik i folkeskole henne, i hvilken bager du arbejdede som ung og hvor du gik med aviser. For dette er ting, som en kommende arbejdsgiver ikke vil finde relevant da det i højere grad handler om, hvor du er nu, hvad din seneste uddannelse er og hvor du sidst har arbejdet.

Det er således vigtigt, at du starter med at kigge dit CV igennem og se på hvilke stillinger og hvilke uddannelser, som er relevante og hvilke som ikke er. En grund til, at det er så vigtigt, at holde et CV kort er, at en kommende arbejdsgiver aldrig vil kigge mere end et par minutter på det. Således siger det sig selv, at det ikke er mange informationer, som vedkommende kan nå at læse, hvorfor det kun er de vigtigste informationer du bør inkludere således, at vedkommende i det mindste læser dem.

Mange jobansøgere vælger at bruge længere tid på ansøgningen end på CV’et, hvilket dog ikke er en god idé. For det er langt fra altid, at en arbejdsgiver overhovedet når at komme frem til ansøgningen da den blot vil blive lagt væk, hvis ikke CV’et er godt. Så skal du prioritere din tid bør du altid starte med at give CV’et en rigtig overhaling og vente med ansøgningen til bagefter.

Både kvantitet og kvalitet i CV’et

Det er vigtigt, at man er god til at prioritere de kvantitative og kvalitative beskrivelser på en ordentlig måde. For det hele skal ikke gå op i tal, samtidig med, at der dog også skal nogle facts på bordet. Du bør gøre det klart, hvilken person du er og hvilken kvalitet du med din personlighed og person har, som du kan bidrage med til virksomheden. For uanset hvilken virksomhed du søger stilling hos vil en arbejdsgiver og kollegaer altid være interesseret i at de får en ny kollega, som er til at tale med og som er en de kan lide at bruge tid sammen med.

Det er dog også en god ide at inkludere nogle mere kvantitative beskrivelser, som blandt andet kan være hvilke specifikke mål du har været med til opnå, samt hvorvidt du har været med til at ændre økonomien i en virksomhed på en positiv måde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*