Hvad er en speed test af internet – og hvad fortæller det én?

I dag er der ikke mange, der gider at have langsomt internet. Det er i hvert fald slet ikke noget, man gider at acceptere, hvis man ved, at man kan få noget, der er bedre. Her i Danmark bør der ikke være nogen, der ikke har muligheden for at få et hurtigt internet. Men hvad er det lige, en speed test er for noget, og hvad kan det egentlig fortælle dig? Bliv klogere på dette i denne artikel.

Du tester din båndbredde

Når du laver en speed test på nettet, så er det din båndbredde, du tester. Jo mere båndbredde du har, jo hurtigere et internet har du også. Men det kan stadig være svært at forstå, hvad det egentlig er, man får fortalt, når man bliver givet resultaterne af ens speed test i form af en masse tal. Læs med, og find ud af, hvordan du skal forstå de forskellige begreber.

Hvad er download?

Et af de begreber, du kommer til at se efter din speed test, er download. Dette begreb dækker over, hvor hurtigt det er for din computer at hente data fra internettet. Det indikerer altså, hvor lang tid det tager for din computer at komme ind på en side og downloade den, som man jo egentlig gør, når man besøger en hjemmeside.

Hvad er upload?

Derudover vil du også se, at der er et tal under upload. Dette begreb angiver, hvor hurtigt dit internet kan hente data ned til din computer. Et godt eksempel herpå kan f.eks. være, hvor hurtigt du har mulighed for at lægge videoer op på YouTube, hvis det altså er noget, du beskæftiger dig med.

Hvad betyder ping?

Ping fortæller dig, hvor lang tid der går, før du får svar fra serveren på nettet, som du har foretaget din internet speed test på. Her skal man dog også lige være opmærksom på, at tiden kan afhænge af, hvor tæt en testserver er på dig. Det er derfor også muligt at vælge mellem forskellige testservere, og her skal du naturligvis bare vælge den, der er tættest på dig.

Hvad er jitter?

Det sidste begreb du vil støde på, når du tager en internet speed test, er jitter. Dette er en angivelse for, om der er noget digitalt støj på internetforbindelsen. Dette kan f.eks. afhænge af, om du kører internet fra et gammel telefonstik, eller om du har fiber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*