Din pålædning er vigtig for jobsamtalen

Står man og skal til jobsamtale, er der rigtig mange overvejelser, man skal gøre sig. Man skal både tænker over udtråling, kropssprog og ikke mindst ens påklædning. Dette alt sammen for at fremstå på den rigtige og mest indbydende måde, så at man giver et godt førstrehåndsindtryk.

For pointen med en jobsamtale er jo netop at få et job efterfølgende. Altså er det vigtigt at de lægger mærke til en og finder en sympatisk. Det giver sig selv at udtråling har en vis betydning, men det er måske ikke alle der tænker over, hvor vigtigt en påklædning kan være. For i ens påklædning siger man også automatisk meget om, hvem man er. Selvfølgelig skal man ikke klæde sig på en måde, som man aldrig ville klæde sig normalt. Der skal være en balance.

Afhængigt af hvilket job man søger, så er det altid en god ide, at tage noget pænt tøj på til anledningen. Dette  vil sige, at søger man fx som mand en stilling som direktør eller lignende et sted, så ville et slips til pålædningen og en blazer helt sikkert være på sin plads. En skjorte ville også ofte fremstå som pæn og imødekommende og derudover udtråle seriøsitet. Som kvinde vil der både være mulighed, for at se præsentabel ud både i jeans, nederdel og kjole. Dog skal man her tænke på, hvor man gerne vil have fokus skal være. Altså vil det være en god ide, at være lidt nedtonet på nogle punkter, så at også her seriøsiteten kommer frem.Tøjet kan altså på denne måde være med til at udtrykke noget af ens udtråling. På den måde bliver altså ens påklædning vigtig for jobsamtalen.

Klæd dig på til jobsamtalen

Når man skal til jobsamtale, er det altid vigtigt at klæde sig ordentlig på. For man ser jo helst at man bliver taget seriøst. Det er vigtigt til en jobsamtale, at man heller ikke vælger at tage så spraglet og forvirret tøj på, at det kan fjerne fokus, så at de slet ikke lytter til at det indhold, man har med. Altså vil det være en god ide at tænke over en påklædning, som både kan vise ens personlighed, men som også giver et roligt indtryk der netiop ikke fjerne fokus fra det vigtige. Dette vil altså være en vigtig overvejelse, når man skal klæde sig på til jobsamtalen. Altså skal det huskes at også påklædningen har sin del at sige, når det kommer til førstehåndsindtryk og udstråling. Hvis man skal vise lidt ekstra kan det være en ide, måske at krydre looket med en lommeklud til skjorten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*