Få et job med lastbil- eller bus-kørekort

Hvis du står og skal finde ud af, hvad du gerne vil med dit liv, så er buschauffør et rigtig fornuftigt bud – og det samme er lastbilchauffør. Der er nemlig mangel på begge dele i det danske samfund, så du er så godt som garanteret et job, når du har taget et bus-kørekort eller lastbil-kørekort.

Reglerne på områder har for nyligt ændret sig, og man har ikke længere begge kørekort, når man har det ene. Du skal derfor være sikker på, om du vil køre lastbil eller bus, inden du begynder at tage et kørekort. Du er nemlig ikke uddannet til at køre lastbil med et bus-kørekort eller omvendt. Det første, du skal gøre, er derfor at finde ud af, om du helst vil transportere mennesker eller om du hellere vil transportere gods.

Tag et lastbil-kørekort

Et lastbil-kørekort giver dig en masse muligheder – både nationalt og internationalt. Der er stor mangel på lastbilchauffører i Danmark, så du kan godt regne med at få et job, når du er færdiguddannet. Det tager cirka 30 dage at erhverve et lastbil-kørekort, og du kan kun få det, hvis du består både teori- og praksiseksamen. Et lastbil-kørekort er dog ikke i alle tilfælde nok, hvis du gerne vil være godschauffør. Nogle gange kan det være nødvendigt med et ADR-kursus – et kursus, hvor du lærer at håndtere farligt gods. Farligt gods er stoffer og genstande, der indebærer en risiko for os på den ene eller anden måde, bl.a. eksplosionsfare, brandfare eller giftfare.

Tag et bus-kørekort

Et bus-kørekort giver dig også en masse muligheder. Du kan arbejde som bl.a. buschauffør, rutebilchauffør eller turistbuschauffør. Der er også mangel på buschauffører, så du kan også godt her regne med et job, når du har dit kørekort i hånden. I mange tilfælde skal et bus-kørekort dog suppleres op med et ekstra kursus: et BAB-kursus. BAB står for Befordring af Bevægelseshæmmede, og det er obligatorisk for chauffører, der udfører Offentlig Servicetrafik, også kaldet Flextrafik. Det dækker over kørsel med sygdoms- og alderssvækkede, fysisk handicappede, elever og telekørsel, som bliver kørt i bl.a. personbiler og minibusser med lift.

Uanset om du vil køre med personer eller gods, så er første skridt et stort kørekort!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*