Gør mere for dine medarbejdere – Det er en win-win

Der er oftest de helt fede goder ved at arbejde i en virksomhed, som har den helt fede omsætning. Det kan være svært vurdere som chef, med mange ansatte, hvilke goder der er de helt ideelle. Her kommer vi med nogle andre fede ting man kan gøre for sine ansatte, som er noget andet end blot en bonus.

”After work” arrangementer

Alle bliver glad for en god bonus, der kan bruge på ferie, julegaver eller andet personligt, man drømmer om. Det får man dog ikke så meget andet ud af som chef, end glade medarbejdere, men til tider holder glæden kun kort.

Man kan i stedet vælge at ryste kontoret sammen, ved at lave nogle arrangementer. Det kan være en super god ide at skabe et godt sammenhold imellem medarbejderne, da det også oftest giver det bedste arbejdsmæssige resultat. Der er mange måder at gøre det på, men fredagsbaren er en af favoritterne. Her er de sidste arbejdsopgaver ofte rundet af for ugen og folk er klar til at gå på weekend. Hvis man har et godt forhold til sine kollegaer, så har man sjældent noget imod at blive lidt ekstra til et glas vin, en øl eller en bid mad.

Hvis ens kollegaer ikke har et super godt sammenhold og opholder sig meget individuelt, kan det til tider være svært at ændre på, men det er langt fra umuligt. Det handler om, at man som leder tager initiativer og gør det på kollegaernes præmisser. Der stilles altså spørgsmål til, hvad de synes der kunne være fedt at lave.

Firmafesterne – til alle årets højtider

Firmafesterne er lidt henne i samme boldgade og er sikkert noget i som virksomhed allerede afholder. Men det er sikkert med udgangspunkt i hvad ledelsen synes kunne være fedt. Man kunne eventuelt finde et festudvalg iblandt de ansatte, som får et budget udleveret, og med det skal de så arrangere julefrokoster, påskefrokosten eller sommerfesten.

Festudvalget kan ligeledes også stå for fredagsbaren og melde ud i god tid, hvis der vil være et særligt tema. Måske der kommer en rødvinsaften med tapas og hygge, eller også er det bare lidt snak over en gin og tonic. Det er helt op til med og de befinder sig mere ibland de andre ansatte og kan derfor mærke stemningen iblandt den. De får måske forslag ind ad brevsprækken.

De kan ved samme lejlighed stå for indkøbene. Der er tale om det helt store indkøb, for der skal jo ikke kun købes ind til få personer, men et helt firma. Det kan være dyrt at købe ind til mange, men det behøves det ikke og være. Privatpersoner ville måske til tider køre til grænsen, hvilket ikke er en super løsning for virksomheder. Digitaliseringen har dog skab det fantastiske, at grænsehandlen er rykket online. Netpris er en side hvor man kan indhente samme gode tilbud, og få det leveret direkte til døren.

Saml så vidt muligt hele firmaet, det er ikke altid godt at opdele afdelingerne. Det kan skabe gruppeopdelinger, som man kendte dem i folkeskolen, det er rens psykologi, at de måske ikke kommer til at kunne lide hinanden, uden overhoved at kende til hinanden.  

Erhvervsleasing til firmabilen

Hvis man er helt oppe på første klasse eller det bare er det medarbejderne hellere vil prioritere, kan man opdatere firmabilerne lidt. Der er flere og flere leasingselskaber der har erhvervsleasing. Erhvervsleasing betyder, at firmaet betaler alle omkostningerne i forbindelse med bilen. Kører du privat i bilen, bliver du derfor beskattet af fri bil.

Erhvervsleasing er en af de mest almindelige former for flexleasing, da det giver store fordele i forhold til både beskatning og fleksibilitet af leasingaftalen. Nellemanleasing har nogle af de lidt ekstra lækre biler, som det til tide er mere sandsynligt at køre rundt i, hvis der er tale om en firmabil. Få eventuelt hjælp til at finde den rette firmabil.

Ønsker du at holde beskatningsgrundlaget inde for et bestemt budget, f.eks. på 400.000 eller 600.000 kr., så er der en masse vejledning at finde på nettet og hos de forskellige forhandlere. Alt efter om man vælger en nyere eller ældre bil, har det en betydning for beskatningen, hvilket man blot skal være opmærksom på.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*