Konferencen som kontaktpunkt

Konferencen er et af de steder, hvor særligt mange start-ups har mulighed for at komme i dialog med personer, der kan betyde alverden for den fortsatte succes.

Fo mange mennesker er konferencen den hellige gral, hvor det vrimler med dygtige erhvervsdrivende, der glædeligt deler ud af deres erfaringer – naturligvis også med det håb, at de selv kan blive en del af det næste store projekt. Alligevel er der en tendens til, at man i Danmark mangler den afgørende tro på sig selv og sin idé, hvilket betyder, man ikke henvender sig til de mange eksperter, der kan give en det endelige boost fremad.

Nogle vil tilskrive det almindelig nervøsitet og mangel på personlig tiltro, hvilket paradoksalt nok er vigtige træk for en iværksætter. Andre ser anderledes på det, og betegner det som et særligt dansk fænomen, hvor man helst ikke må stikke næsen for langt frem. Ja, det er den gode gamle Jantelov, der er på spil.

Hvad er det værste, der kan ske?

Hele formålet med en konference er, at du kan møde personer, du gerne vil opbygge relationer til, uden at det bliver unaturligt og salgspræget. I et konferencecenter befinder du dig trods alt i et miljø, hvor alle er der i samme henseende.

Faktisk starter mange med at netværke i sådanne situationer. Typisk ved iværksætterkonference eller til branchespecifikke arrangementer, hvor der er lagt op til de klassiske foredrag med meet-and-greet efterfølgende. Da hele formålet med konferencerne er at netværke, fristes man derfor til at spørge: ”Hvad er det værste, der kan ske?”. Jo, man kunne jo f.eks. lykkedes.

Opbyg dit professionelle netværk

Tænk engang at få mulighed for at opbygge et professionelt og internationalt netværk. Alt sammen for en simpel billetpris. Glem VOIP sessioner med en håndfuld mennesker, der kloger sig på teorier og mavefornemmelser. Mød i stedet ham den succesfulde fyr, der nu har tre vellykkede start-ups på sit CV. Nyd at drikke en øl med ham i helt uformelle rammer og spørg så, hvorfor det er gået så godt, som det er gået? Det giver en helt anden fornemmelse for, hvordan verden ser ud for en iværksætter, og hvordan man skal navigere, hvis man vil nå fremad samt hvorfor det er så vigtigt at smide kulturelle belastninger som janteloven fra sig.

Der er en verden fuld af personer, der er villige til at investere, agere mentor, afsætte dine produkter eller indgå i alliancer. Derfor er rådet: tag til konferencer, tag på messer og brug alle lejligheder til fysisk at møde dygtige personligheder. Smid krykkerne og glem Janteloven: du kan ligefrem lykkedes med dine projekter, hvis du virkelig vil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*