Styrk arbejdsglæden – for et bedre arbejdsklima

Hvad er arbejdsglæde? Det er i virkeligheden ikke så let at svare på, da arbejdsglæde er en følelse. Dermed er det også personrelateret, hvad der er arbejdsglæde for individet. En ting står dog klart: arbejdsglæde er vigtigt, da det skaber et godt miljø at arbejde i og giver lyst til at møde op på arbejde for det enkelte individ. Derudover øger det trivsel og kvalitetsfølelsen, hvilket kommer virksomheden til gode, da det reducerer stress og sygefravær.

Men hvad kan virksomheden selv gøre for at sikre et klima, de ansatte trives i? Her kommer en række forsalg til, hvordan man internt skaber bedre arbejdsglæde.

Hold fokus på faglig udvikling

Uanset om man arbejder med andre mennesker, computere eller regnskaber, er den faglige udvikling vigtig. Oplevelsen af at rykke sig i sin faglighed giver en positiv fornemmelse, der styrker arbejdslysten. Derfor er det vigtigt, at ledere og mellemledere har en fornemmelse for, om den ansatte føler sig udfordret eller har behov for nye kompetence. Når vi som mennesker stagnerer i vores rolle på jobbet, begynder lysten til at ”søge nye udfordringer” at melde sig på banen. Det betyder, at virksomheden risikerer at miste værdifulde ansatte, da de ganske enkelt ikke oplever følelsen af at flytte sig fagligt. Som leder skal du derfor skabe udviklingsmuligheder for alle.

Del succeserne

Husker i at fortælle om jeres sejre i arbejdsregi? Det er vigtigt, at i følger op på positive bedrifter, der viser, den forskel den enkelte medarbejder bidrager til at skabe. Det kan man gøre på mange måder, f.eks. til morgensamlinger, hvor man udpeger den enkelte medarbejder eller hvor arbejdsgruppen fortæller om de flotte fremskridt. Man kan som virksomhed også synliggøre de positive resultater ved at oprette en pralevæg eller give små bedriftsdiplomer.

Plej relationerne – mød hinanden uden for arbejde

Hvis du har god kontakt med dine kollegaer, har du med største sandsynlig et godt forhold til din arbejdsplads.

Relationer er dog ikke forbeholdt til arbejdspladsen, men kan også styrkes med arrangementer, der foregår uden for kontorets rammer. Sportsdage med venlig konkurrence, gode grin fra underholdning til firmafest, holdånd fra teambuilding-arrangementer og meget mere er alt sammen forskellige måder at skabe stærkere relationer på, hvilket kommer ansatte såvel som virksomhed til gode.

Sørg gerne for at nedsætte en mindre festkomite, så de ansatte får medindflydelse på virksomhedens sociale arrangementer.

Vær positive lige fra morgenstunden

Det betyder alt, når man ser smilende og glade kollegaer fra morgenstunden. Sørg for at udvikle en virksomhedskultur, hvor i tager mod hinanden fra morgenstunden med smil og et varmt ”godmorgen”.

Det giver en frisk start på den nye arbejdsdag og øger overskuddet til når man skal i gang med dagens arbejde. Husk ligeledes at sige ordentligt farvel og på gensyn til alle på vejen ud. Det giver et imødekommende miljø, hvor glæden driver en mod mere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*