Når du skal have dagpenge

Det kan vende op og ned på ens verden at miste sit job på den ene eller den anden måde. Derfor er det smukt, at vi i Danmark har et system, hvor man kan få økonomisk hjælp, hvis man befinder sig i en skrøbelig situation. Det kan dog være svært at finde ud af, hvordan man helt præcist skal bære sig ad med at få dagpenge uden at have et kendskab til dagpengereglerne og hvor meget man er berettiget til ud fra dagpengesatserne. Vi er her for at give et overblik over, hvordan du får dagpenge og hvor meget du kan forvente at få udbetalt om måneden.

Før du bliver arbejdsløs

Du skal være medlem af en a-kasse og have været medlem i et stykke tid, samt have tjent et vist beløb om året, for at være berettiget til dagpenge. Hvis du ikke er medlem, kan du ikke få dagpenge og derfor er det altid en god idé at være med i en a-kasse. Når du så står udenfor arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund, skal du til at have dagpenge. Du kan få dagpenge fra første dag, hvis du er blevet fyret, men skal vente i tre uger, hvis du selv har sagt op. Hvis du har afsluttet uddannelse skal du vente en hel måned, medmindre du har været medlem af en a-kasse i mindst et år forinden.

Dagpengesatserne

Satserne for arbejdsløshedsdagpenge afhænger af, om du er fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret. De afhænger også af, om du er dimittend eller uddannet, da der er forskellige satser for disse. Hvis du har forsørgelsespligt, vil der også være specielle satser for dette, hvilket kan få dagpengesystemet til at virke rodet. Du skal altid huske at melde dig arbejdsløs hos dit lokale jobcenter og oprette et CV på Jobnet, så du kan gå i gang med at søge jobs. Du skal kontinuerligt søge jobs og skal holde jobcentret opdateret, samt takke ja til alle de tilbud, som jobcentret fremsender til dig for at beholde din ret til dagpenge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*