I dag er der store krav til, at industrielle virksomheder forholder sig til genanvendelse og miljø. Plastindustrien er eksempelvis underlagt denne. Plastik forpligter og derfor bør virksomheder, der arbejder med dette, tage ansvar. Dette ansvar tages ved løbende at have fokus på at optimere både direkte og indirekte miljøpåvirkning. Derudover er et fokuspunkt at gøre en aktiv indsats for at forhindre, at råvarer i plast fra produktionen ender i verdenshavene. Gennem fin sortering af affald forhindres, at spildt eller overskydende plast ender i afløb og derfra videre i vandmiljøet.
Plastindustriens udvikling
Plastindustrien befinder sig i en rivende udvikling. Denne udvikling tager hele tiden til i hastighed, hvor intensiv forskning og innovation løbende vil resultere i nye plasttyper – kaldet plastgranuater. Disse er både forbedrende og har helt nye karakteristika, ikke bare i forhold til genanvendelse og miljø, men også i forhold til produktegenskaber samt kvalitet.
Derudover udvikles forædlingsteknikkerne, værktøjerne og også produktionsteknologien hele tiden med det resultat, at både opsigtsvækkende plastprodukter og delkomponenter ofte ser dagens lys. Dette gælder også produkter, som for kun få år tilbage var utænkelige at fremstille både delvist og helt i plast. Der kan støbes i mange forskellige plasttyper med varierende egenskaber og i forskellige farver. En plasttype, der kan fremhæves, er PPS Ryton.
Plasttypen PPS Ryton
PPS Ryton er en type plast, der bruges til plaststøbning, hvor der inden for den sidste årrække er oparbejdet en stor erfaring med netop denne type plast. Plasttypen leverer en enestående stabilitet samt resistent i forhold til både kemi, varme samt kulde. Derudover har den en fremragende karakteristika for applikationer ved vand. Plasttypen PPS Ryton er sammen med typen PPS Fortron blandt de typer, der har det laveste vandoptag og vand permation. Udviklingen indenfor brugen af denne type plast har været enorm de seneste 15 år. Med denne type er alt inden for plaststøbning muligt.
Leave a Reply