Er firmajulegaven på plads?

I disse dage forbereder de danske virksomheder sig på, at juleferien venter forude. For mange virksomheder er denne periode en fest – særligt for de ansatte, der hele året glæder sig til at skulle med til firmaets julefrokost og til at modtage den årlige julegave. Flere og flere undersøgelser peger nemlig på, at arbejdspladserne forkæler deres personale ved at give både fest og gaver – hvoraf beløbet brugt på sidstnævnte i øvrigt er stigende fra år til år. 

Hvad giver virksomhederne i gave?

Der er en stigende tendens i erhvervslivet, hvor mange firmaer vælger at lade den ansatte vælge sin egen gave. Det lyder måske ikke som en særligt sjov overraskelse, men det giver god mening. 

Det kan nemlig være svært at overskue indkøbet af julegaver, som passer på tværs af de mange personligheder, der arbejder i samme virksomhed. Nogle vil måske elske vin og chokolade, mens andre vil anse det som kedeligt og føle sig skuffede. Som arbejdsgiver ønsker man naturligvis ikke at skuffe sit personale, særligt ikke da man kan skabe øget loyalitet mellem firma og ansatte ved at styrke relationen med gode gaver. 

Derfor har flere og flere truffet en beslutning om, at den ansatte selv vælger gave i en såkaldt gaveshop med firmajulegaver, hvor der findes et stort udvalg. Det foregår sådan, at den ansatte får et login til en webportal, der rummer forskellig mulighed for at vælge en julegave fra firmaet. Virksomheden angiver blot til gaveshoppen, hvilket beløb, den ansatte har til rådighed. Herpå åbner shoppen for et udvalg, den ansatte kan se og vælge iblandt. Ofte er produkterne endda til under butikspris, hvorfor det ser ud af meget, når den ansatte kan vælge en så flotte ting. 

De store fordele er, at den ansatte får en gave, han eller hun vil synes bedst muligt om, mens virksomheden slipper for en stor administrativ opgave, da firmajulegaverne håndteres andetsteds fra.    

Hvorfor er gaven vigtig?

I det danske erhvervsliv er der tradition for at give gaver. De ansatte regner derfor med der kommer en, og gør der ikke, vil de føle sig skuffede og ”snydt”. Det synes måske som en bagatel, men de ansatte kan se dette som et svigt og føle sig skuffede over arbejdspladsen. Måske de ansatte ligesom ser det som mangel på respekt for den arbejdsindsats, der er lagt i årets løb. 

Omvendt kan en flot gave være med til at styrke relationen mellem arbejdsplads og den ansatte. Gode relationer er med til at holde på medarbejderen, i tilfælde af at han eller hun får andre jobmuligheder. Mange kan konkurrere på løn, men det er svært at erstatte veltilfredshed og et stærkt bånd mellem firma og personalet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*