Revision til virksomheder

En revision er en gennemgang af årsregnskabet og typisk en absolut nødvendighed for de fleste virksomheder. Årsregnskabet skal naturligvis give et retvisende billede af en virksomheds økonomiske situation – hvilket gøres op i aktiver, varelager og meget mere. En revisor vil tage stikprøver i regnskabet, for at se, om der er hold i de opgørelser, som virksomheden har noteret sig.

Det er ikke alle virksomheder, der skal benytte en revisor, da man kan fravælge det, såfremt man lever op til krav om, at man i to regnskabsår har haft en balance på 4 millioner, en nettoomsætning på 8 millioner og gennemsnitligt har haft min. 12 heltidsbeskæftigede ansat i virksomheden. Kan man efterleve to af disse tre punkter, er man ikke påkrævet revision.

Selvom loven giver mulighed for at fravælge revisionen, er det ikke nødvendigvis en god idé. En revisor hjælper nemlig med at opdage potentielle fejl, som kan være overset og koste både eller give et efterspil med SKAT.

Hvad kan en revisor hjælpe din forretning med?

En revisor hjælper naturligvis først og fremmest med at opdage og korrigere fejl. Det er vigtigt, da du ellers risikere at f.eks. fejlfortolke din virksomheds økonomiske situation, hvilket kan betyde konkurs, såfremt du investerer forkert. Dette er naturligvis et skrækeksempel, men ikke desto mindre en reel risiko.

I en større undersøgelse påpegede adspurgte revisorer, at næsten 70 % af de gennemgåede regnskaber indeholdte fejl. Fejlende relaterede sig både til tekniske regler og formalia vedrørende årsregnskabet såvel som forkert notering under regnskabsposter og beregningsfejl. Det viste sig endda, at mere end en femtedel af alle regnskaberne undervurderede virksomhedens gæld, hvilket kunne have alvorlige konsekvenser, hvis det ikke var blevet opdaget.

Flere muligheder for virksomhederne end nogensinde før

Når flere virksomheder fravælger en bogholder eller revisor til løbende kontrol med regnskabet, skyldes det den gamle skrøne, at det er for dyrt for især mindre virksomheder, der paradoksalt nok er dem, som har færrest gode ressourcer til at validere og efterse et regnskab.

Sandheden er dog, at virksomhederne i dag har en verden af muligheder, og ikke behøver vælge et stort firma med dertil høje timepriser. Hos Talxperten, der fungerer som revisor i Kolding, har man samlet flere dygtige freelancere, der efterser små og mellemstore virksomheders regnskaber for attraktive priser. Denne type konkurrence har åbnet op for markedet, og givet bedre mulighed for, at alle typer erhverv kan finde plads i budgettet til professionel revision af deres regnskaber.

Netop af den årsag bør alle virksomheder nøje få gennemgået deres regnskaber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*