Sådan får du bedst muligt solgt din virksomhed

Det at starte en virksomhed fra bunden og få den til at fungere er et kæmpe arbejde. For mange kan det derfor være svært at sælge virksomheden, men det kan dog nogle gange være nødvendigt. Der er mange grunde til at sælge sin virksomhed. Måske er den ikke længere en overskudsforretning, måske bliver virksomheden aldrig mere værd eller måske har man bare ikke energien til at drive en virksomhed længere. Men uanset grunden og omstændighederne, så er det vigtigt at få så meget så muligt for den. Der er derfor flere ting man kan gøre for at få mest muligt ud af salget.  

Få juridisk hjælp

Selvom man i længere tid har bestyret sin egen virksomhed, så kan det være meget uoverskueligt at skulle sælge sin virksomhed igen. Det kan derfor være en god idé at få hjælp fra en dygtig jurist. Ved salg af sin virksomhed er der en masse juridiske aspekter som der skal tages højde for. Her kan en advokat hjælpe med at finde den type salg som er bedst for ens egen virksomhed.

Fiks virksomhedens svage punkter

At sælge en virksomhed er lidt ligesom at sælge et hus. Man skal skjule eller forbedre virksomhedens svage punkter, så køberen vil give mere for virksomheden. Hvis man har dele af virksomheden som ikke fungerer og ikke generer nogen indkomst, er det vigtigt at fikse eller fjerne den fra virksomheden. På den måde kommer ens virksomhed til at se bedre ud udefra, og man vil kunne tjene mere på et salg.

Husk at drive virksomheden i salgsperioden

Selvom man har fundet en køber, og man ikke længere føler, at man selv får noget ud af at drive virksomheden, så er det vigtigt at fortsætte i salgsperioden. Hvis man stopper driften i salgsperioden, vil virksomheden begynde at fungere dårligt, og dette kan sætte en stopper for salget.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*