Sådan skaber du mere effektivitet i din virksomhed

Som virksomhedsejer har du ofte meget at se til, og derfor gælder det om at udnytte tiden på den bedst mulige måde. Men hvad kan du egentlig gøre for at arbejdet i din virksomhed bliver mere effektivt? Det har vi samlet et par idéer til i denne artikel.

 

Hold korte men gode møder

I enhver virksomhed er der hver uge mange møder. For at du ikke spilder tiden i din virksomhed, er det vigtigt at have fokus på at møderne ikke bliver for lange. Det gælder med andre ord om at holde gode og effektive møder.

For at holde effektive møder, er det afgørende at du, og dem du skal holde møde med, forbereder sig godt til mødet. Det gælder både interne møder i virksomheden men i høj grad også eksterne, da det særligt er dem, hvor du risikerer at det tager meget tid.

For at et møde er forberedt godt, er det fx vigtigt at I har en dagsorden for hvad I skal nå på mødet samt hvornår I tager hvilke punkter.

At holde et godt møde, handler samtidig om at skabe en god relation til dem du skal holde møde med. Derfor er det vigtigt at starte mødet på en god måde.

Det er fx en god idé at starte med en kop kaffe, når du skal holde møde med personer du ikke har snakket med før. Hvis du stiller tingene frem fra starten af, er I klar til at starte mødet godt ud. Du kan samtidig sørge for at der står lidt pynt på bordet, som fx en flot vase fra House Doctor, der kan være med til at skabe en god atmosfære til mødet.

 

Sæt mål for arbejdet

Tip nummer to til, hvordan du skaber effektivt arbejde, er ved at sætte mål for det du gerne vil nå. Det er en god idé både at sætte mål for virksomheden, men også snakke med hver enkelt medarbejder om hvilke mål de har.

Når du sætter mål, har du og dine medarbejdere noget konkret at arbejde hen imod, og det er en stor fordel for at kunne arbejde effektivt.

Du kan sætte mange forskellige mål. Det kan både være at skaffe flere nye kunder, øge omsætningen eller blive hurtigere til et bestemt stykke arbejde, alt efter hvordan din virksomhed er struktureret.

Når du har sat et mål, har du noget at arbejde målrettet hen imod, og dermed komme i gang med at arbejde effektivt.

 

Hav det rigtige udstyr

Det sidste du skal gøre for at sikre effektivt arbejde er at have det rigtige udstyr. Det kommer igen an på din virksomhed, hvad der er vigtigst at have styr i den forbindelse. Det er vigtigt at have det rigtige udstyr for at du, og dine medarbejdere, ikke bliver forsinket, fordi der ikke er det nødvendige udstyr.

I enhver virksomhed er der nogle medarbejder der sidder bag computeren og laver meget arbejde, da mere og mere i dag foregår via internettet.

Derfor er det vigtigt at have godt elektronisk udstyr, som sikrer at I har de bedste betingelser for at arbejde hurtigt. Det er fx vigtigt at have to skærme for at kunne bruge flere programmer på en gang og derigennem arbejde hurtigere end ellers. Ud over det er der meget andet udstyr som også er godt at have, for at kunne arbejde effektivt ved computeren.

Du kan finde flere gode tips til at lede en virksomhed på hjemmesiden Ejer Leder Nyt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*