Derfor er et konferencecenter pengene værd

Det er efterhånden normen, at man som virksomhed rykker ud af huset, når der skal holdes større møder og kurser. Ofte skyldes det praktiske omstændigheder som pladsmangel eller bekvemmelighed, men der er faktisk mange andre gode grunde til at rykke til et konferencecenter.

Et konferencecenter er neutral grund

Ofte er emnet for et møde eller en konference på den ene eller anden måde kontroversielt. Jo større virksomheden er, jo større er chancen for, at alle ikke er på samme side. Hvis I for eksempel har gang i en forandringsproces, eller der på anden måde skal ske en omstilling, er meninger blandt medarbejderne formentlig delte. Det kan også være tilfældet, selvom alt ser ud til at være i orden fra chefens bord.

Når I skal tale om ømtålelige emner eller behandle konflikter, kan det være en god idé at benytte et konferencecenter som et neutralt mødested. Her kan I bedre skabe et ligeværdigt rum, hvor input fra begge sider har samme vægt, og hvor I arbejder på en fælles løsning.

Nye omgivelser sætter hjernen i gang

En anden fordel ved at sætte medarbejderne i nye omgivelserer, at det får hjernen i gang på en anden måde. At være et helt nyt sted, og at være ude af arbejdspladsen, kan få jer til at tænke i nye baner og finde på helt nyt løsninger på jeres problemer.

Samtidig hjælper god mad og friske snacks, som ofte er standard på et konferencecenter, til at holde hjernerne i gang. Det giver de bedste betingelser for en optimal proces, hvor alle bevarer det gode humør. Få ting kan være så ødelæggende som trætte og udmattede mennesker, der skal arbejde sammen.

Plads til hygge

Mange oplever problemer med at holde på medarbejderne, når der bliver holdt svære møder. Nogle medarbejdere går tidligere for at hente børn eller købe ind, eller alle skynder sig ud af døren, så snart der er taget en svær beslutning og mødet er hævet. Det gavner ikke på sammenhængskraften og motivationen i virksomheden.

I stedet kan et konferencecenter hjælpe til at holde folk til ilden – fordi ingen skal hjem. Der er også tid til socialt samvær efter mødet, hvor tingene kan blive vendt i en uformel tone, og eventuelle misforståelser fra dagen kan blive løst. Man skal bestemt ikke underkende effekten af et glas vin på svære samtaler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*