Specialisering skaber effektivitet

Det er næppe en hemmelighed, at høj specialisering skaber effektivitet inden for de givne fag. Men nogle specialfag kan sågar sikre effektivitet og fleksibilitet hos andre.

Særligt for faggrupper, der færdes meget på vejene og transporterer fragt og gods, kan der være godt nyt.

Transport- og logistikbranchen oplever derfor en helt ny type fleksibilitet og effektivitet i deres daglige færden – alene på grund af muligheden for en specialdesignet maskintrailer. Og dette er i virkeligheden et af de bedste eksempler på, hvordan det kan give forretningen værdi at henvende sig til andre specialister.

Blikket udefra

Der har alle dage været fokus å effektivitet i dan danske transportbranche, og i 2015 blev der foretaget en større intern undersøgelse hos et stort firma i den danske vognmandsbranche, som påpegede, at manglende redskaber i lastvognchaufførernes dagligdag betød tab af effektivitet, hvilket ikke blot havde negativ effekt på virksomhedens bundlinje, men også var en irritation hos chaufførerne, der vidste, de kunne arbejde bedre med det rette værktøj. Derfor indkaldte virksomheden en specialist, der skulle hjælpe med at designe den optimale maskintrailer på baggrund af firmaets konklusioner.

Chaufførerne havde givet udtryk for, at de både manglede trailer til medbringertruck og at deres trailer generelt var svært tilgængelig på grund af dårlige ramper og manglende spil.

Løsningen blev at inddrage en uafhængig virksomhed, der på baggrund af rapporten skulle give deres bud på en nytænkning af maskintraileren til den moderne vognmand. Den uafhængige virksomhed gennemgik herefter selv alle undersøgelser og lavede fokusgruppeinterview med de ansatte, der i fællesskab påpegede yderligere områder, der kunne forbedres.

Resultatet blev en ny maskintrailer, hvor der både var medbringertruck, bedre ramper, hejsespil og meget mere. Medbringertrucken betød, at chaufføren ikke var afhængig af at skulle vente på at, der blev stillet en truck til rådighed, men i stedet kunne aflæsse med det samme og komme videre på sin rute, mens rampen gjorde det lettere at komme til godset – som tilmed kunne fires ned med et moderne spil ved mindre opgaver.

De ekstra redskaber betød, at virksomhedens chauffører kunne nå 16 % flere destinationer pr. uge, hvilket omsat til kroner blev at større millionbeløb for virksomheden på årligt basis.

Moralen er, at næste gang din virksomhed står overfor en udfordring, kan det være værd at tænke en specialiseret virksomhed ind som et løsningsforslag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*