Linkbuilding for begyndere – Det skal du vide

Lær om linkbuilding
Link Building

Linkbuilding er en vigtig del af din online markedsføring – og hvis ikke det er tilfældet, så bør det være det. Hvis du ingen idé har om, hvad linkbuilding er, hvorfor du skal sætte dig ind i det, samt hvordan du gør det, så læs blot med i denne guide, hvor vi kigger nærmere på såvel SEO som linkbuilding.

Hvad er SEO?

Måske er du allerede stødt på udtrykket SEO før, men vi tager den lige for en sikkerheds skyld, så alle er med, inden vi går videre til linkbuilding-delen.

SEO står for Search Engine Optimization. På godt dansk kalder vi det for søgemaskineoptimering, og det går i sin komplicerede enkelthed ud på at lave tiltag på dit website, som får det til at rangere højere i Googles søgeresultater f.eks. når potentielle kunder søger efter de søgeord, du gerne vil findes på.

Du kan gøre utrolig mange forskellige ting for at forbedre SEO’en på dit website og dermed opnå bedre placeringer i Google. En af de vigtigste elementer af SEO-arbejdet hedder linkbuilding, og det ser vi nærmere på herunder.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en disciplin inden for SEO, som går ud på at skaffe links fra andre websites, som peger ind mod dit eget site.

Det kan du gøre på mange måder, men nogle af de mest gængse og effektive metoder er følgende:

  • Gæsteartikler – Du kan kontakte førende websites inden for din niche og spørge, om de kunne bruge en gratis artikel, der leverer godt og værdifuldt indhold til deres læsere. Til gengæld vil du gerne have et link i artiklen, som peger mod dit site.
  • Fora – Du kan oprette brugere på diverse fora rundt omkring på nettet, som beskæftiger sig med din niche på en eller anden måde. Undgå at lave spam-kommentarer og -links; sørg for at bidrage nyttigt og konstruktivt, og snig så et link ind hist og her, hvor det giver mening.
  • Tier linkbuilding – Dette er en af de mere krævende metoder, men samtidig en meget effektivt én af slagsen. Tier linkbuilding går kort lidt firkantet ud på, at du opbygger en pyramide eller bred vifte af forskellige websites, som bliver hostet på forskellige webhoteller og dermed IP-adresser, og så linker du opad fra hvert site og op mod dit primære website.

Som du nok kan fornemme, så er der allerede her rigeligt at tage fat på, når der skal bygges ordentligt links. Og vi understreger – ordentlige – links. For i gamle dage kunne man blot spamme flere tusinde links ind mod ens eget website, men den går ikke længere. I dag straffer Google dine rangeringer i søgeresultaterne, hvis du bruger denne metode. Det gælder derfor om at tænke kvalitet og relevans frem for kvantitet.

Kan jeg gøre det selv?

Det korte svar på dette spørgsmål er: Ja, du kan sagtens lave linkbuilding selv. Hvis du holder dig fra de allernemmeste og spam-agtige links, så skal der meget til, før du kommer til at gøre det forkert, så Google straffer dig.

Mange vælger dog at betale sig fra at få en konsulent eller bureau til at klare op gaven alligevel, da disse dels har mere erfaring og eksperter, kan gøre det hurtigere og bedre, og dels fordi de typisk har et solidt netværk af websites, de kan få links fra til dit website. Det betyder i sidste ende, at du nemmere og hurtigere få bedre rangeringer på Google, flere besøgende og dermed flere kunder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*