Sprængning – den effektive løsning?

I særligt byggebranchen oplever man en stigende efterspørgsel i virksomheder, der kan håndtere sprængningsarbejde. I blandt de mange byggerier støder man ofte på forhindringer, der viser sig i form af genstridige rødder, cementblokke og andet beton eller jern, der kommer i vejen for det arbejdende mandskab. Mandskabet kan naturligvis forsøge at fjerne de forskellige forhindringer, men der er ikke altid så let igen. Derfor oplever sprængningsvirksomheder stigende efterspørgsel på deres kompetencer.

Sådan foregår sprængning

Når der sprænges, er det alt andet end tilfældigt. Naturligvis er der foretaget nøje kalkulationer og nøje sikkerhedsopstillinger.

Når en sprængningsekspert er tilkaldt, starter opgaven ofte med en besigtigelse af det, der skal fjernes. Det er vigtigt at sprængningsfirmaet er opmærksomme på, hvor meget sprængstof der skal bruges- samt hvilke elementer i omgivelserne de skal være særligt vagtsomme overfor.

Sprængningsvirksomheden udregner nøje, hvor kraftig en eksplosion der skal til, for at de effektivt kan fjerne det eller de uønskede elementer.

Foruden at udregne eksplosionen, skal der naturligvis udregnes en sikkerhedsafstand dertil. Det gøres sammen med den anden udregning, da disse virksomheder selvfølgelig er interesserede i, at der ikke sker ulykker, som de bærer ansvaret for.

Af samme årsag tager man sine forholdsregler, når man sprænger. F.eks. bruger man ofte tunge sprængningstæpper af bly, som man (lag på lag) kan dække jern og beton af med. På den måde fjerner man risikoen for flyvende fragmenter og indskrænker detonationsområdet til dem, der skal rydde op. 

Der vil desuden altid være en sikkerhedsafstand, hvortil der er opsat afspærring, så folk ved, de skal holde sig fra området. Større sprængninger af f.eks. kraner og siloer er kendt for at tiltrække mange interesserede tilskuere, der gerne vil se de store elementer lægge sig.

Vælg altid erfaring

Fordi der er tale om eksplosioner, altså en manøvre med potentiale til at kunne gå galt ved selv den mindste fejl, skal du udelukkende anvende eksperter. Vælg et sprængningsfirma med stor erfaring, så du kan være tryg, når du skal have fjernet eller nedlagt dele omkring dine byggeprojekter.

Ønsker du at se eksempler på forskellige typer af sprængningsopgaver? Så besøg sprængning.nu og se mere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*