Brugte maskiner giver mening

Hvis du driver en virksomhed, er du naturligvis nødt til at have fokus på dine udgifter. Men samtidig lyder et gammelt mantra: ”you have got to spend money, to make money”.

Det er sandt, men derfor kan man naturligvis stadig administrere sine penge med fornuft. Netop her handler det ofte om at opveje den ene mulighed med den anden.

Særligt for produktionsvirksomheder er der mange økonomiske overvejelser at tage stilling til. For hvad nytter det at effektivisere og gøre forretningen LEAN, hvis vi ødsler penge væk, vi kunne have sparet?

Særligt maskiner er kendetegnet af at være enormt dyre, hvorfor det kan være svært for især små og mellemstore virksomheder at finde økonomiske ressourcer til at købe nyt. Heldigvis er der åbnet et stort brugt marked, og her kan der spares mange penge.

De brugte maskiner er det seneste nye

I mange produktionsbrancher, bliver økonomien mere cirkulær uden dog at være det fuldstændig. Flere og flere større virksomheder sælger dog deres maskiner som B2B salg eller til maskinstationer, der istandsætter og videresælger med profit. På den måde får de ældre maskiner nyt liv i andre forretninger, hvor de fint klare de daglige arbejdsopgaver. Skal din virksomhed f.eks. bruge en sættevogn eller købe en brugt gaffeltruck, kan det ved at købe brugt blive en realitet, uden at skulle involvere banken og tage lån med lange afdragsperioder.

Men løber man ikke en stor risiko ved at købe brugt? Ikke nødvendigvis. Mange forretninger tilbyder i dag at købe med returretsperiode eller med garanti på f.eks. motor. På den måde løber man ikke så stor en risiko, som brugtmarkedet ellers har ry for. Særligt ved handler mellem B2B virksomheder er der ofte en helt anden indforståethed og respekt mellem parterne, der gør handlen mere reel. Visse udbydere af brugte maskiner er endda så store, at du har egne finansieringsafdelinger, der tilbyder attraktive lånemuligheder.

Det kombineret med pålideligheden fra kendte mærkevarer gør det til et oplagt valg at købe brugt, hvis man ønsker en ny maskine til produktionen, men gerne vil undgå de dyre indgangsbarrierer, der følger, når man vælger at købe nyt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*