Mangler du gode råd til jobsøgning?

Er du jobsøgende, og finder du det efterhånden demotiverende at skrive de mange ansøgninger? Er du uforstående over for de tilbagevendende afslag? Og gør du dig tanker omkring din manglende evne til at skrive lige præcis de guldkorn, der skal til, for at jobbet bliver dit?
Hvad skal der til for at søge korrekt, og findes der i det hele taget en skabelon på den rigtige jobsøgning?

Vi har samlet nogle råd til dig som jobsøgende, der kan hjælpe dig et skridt på vejen eller måske være med til at gøre lige det sidste for, at jobbet er hjemmet.

4 veje til en god jobsøgning

 1. Når forberedelse giver mening
  Der er mange måder at forberede sig på, inden man går i gang med den generelle jobsøgning. Først skal du gøre dig tanker om, hvilken branche du kunne tænke dig at søge inden for. Har du først fundet en retning, er det nemmere at kategorisere de mange jobmuligheder og stillinger.
  Dernæst skal du forberede dig i forhold til ansøgningen. Sæt dig ind i virksomhedens sted, ansvarsområderne, arbejdsopgaverne – kan du se dig selv i jobbet? Læs dig frem på virksomhedens hjemmeside og forhør dig ad dit i netværk, om der skulle være nogle, der kender til virksomhedens arbejdsmiljø.
 2. Fat dig i korthed
  Man siger, at en ansøgning maksimalt må fylde én side, og derfor bør du fatte dig i korthed, når du skal i gang med at skrive ansøgningen. Kort og præcist skal du præsentere dig selv, fortælle om motivationen for din søgen, og hvad de kan forvente af dig som medarbejder. En virksomhed modtager rigtig mange ansøgninger, så er din ansøgning tilpas kort, er det nemmere for arbejdsgiveren at danne sig et hurtigt indblik i, hvem du er.
 3. Personliggør din ansøgning
  Se bort fra standardansøgninger og skabeloner. Gør netop din ansøgning personlig og husk både at præge din ansøgning med din personlige sprog og stil, og målret også dig efter jobannoncen og de forskellige nævnte krav.
 4. Vedhæft relevante bilag
  Relevante bilag som CV, eksamensbeviser og udtalelser er noget, der i den grad kan øge dine chancer for en personlig samtale. På den måde kan arbejdsgiveren danne sig et overblik over dit tidligere arbejdsliv og dine kvalifikationer. På CVbuilder.dk kan du finde CV skabelon, hvor du kan få inspiration og tips til, hvordan du kan opsætte et personligt CV, så det bliver brugbart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*