Pas på erhvervsbonnementer

I virksomheder tegner man i langt størstedelen af tilfældene naturligvis erhvervsabonnementer på mobiltelefoni, bredbånd og lignende. Disse er typisk dyrere end abonnementer til private, men der er også en anden væsentlig forskel, nemlig at bindingsperioderne i den grad kan være til den lange side. Dette er noget man skal være meget påpasselig med at acceptere, uden at tænke nærmere over hvad det kan have af konsekvenser.

Når man som privat tegner et abonnement, binder man sig i langt de fleste tilfælde kun i 6 måneder. Som erhvervskunde er det slet ikke unormalt at man binder sig i helt op til 36 måneder, men i de fleste tilfælde er det 24 måneder. Udover at det er lang tid at binde sig generelt, så kan det rent faktisk blive problematisk i forbindelse med teknologisk udvikling.

Køber du eksempelvis en smartphone og lader dig binde i 36 måneder, er chancen for at du skal have en ny smartphone, inden denne binding er udløbet. Ofte er det muligt at forlænge bindingsperioden og dermed købe en ny smartphone, på den måde kan man dog ende med at være bundet i rigtig lang tid.

Hold øje med fremtiden

Det kan derfor også være en god ide at være lidt fremadsynet, når det kommer til at købe elektronik i virksomheden. En ting som det eksempelvis er en god ide at holde øje med er 5G Netværket. Dette ville nemlig nærmest kunne gøre bredbånd overflødigt i mange mindre virksomheder, da man lige så vel kunne bruge sin mobile enhed til at skabe internet med.

5G er stadig et par år væk, men binder man sig eksempelvis i 36 måneder, kan der lynhurtigt være gået et par år. Man kan derfor reelt ende med at blive overhalet af teknologien på grund af sin binding, eller det kan i hvert fald blive dyrt at komme ud af abonnementet inden udløbet.

Som det er med så meget andet, så kan dette dog også være til forhandling, og i nogle tilfælde kan det lade sig gøre at forhandle sig til en kortere bindingsperiode.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*