Så meget betyder søvn for dine præstationer på jobbet

Mange tror fejlagtigt at de kan arbejde 24 timer i døgnet og aldrig bør se sig tilbage, de tror at jo hårdere de arbejdere, jo mere får de lavet og jo mere de får lavet jo mere tjener de. Men sådan forholder det sig langt fra altid. Kroppen har brug for søvn og hvile og til at få ladet batterierne op. Det er derfor godt at have en god rutine med gode og naturlige søvnrytmer.

Ja til morgenkaffe – Nej til aftenkaffe

Du kender det helt sikkert fra dit eget liv, du vågner tidligt om morgenen og skal afsted på job, du kan dårligt nok se ud af øjnene og føler dig slet ikke klar, du skal have en kaffe indenbords før du kan vågne rigtig op. Det er helt fint med morgenkaffe, men rigtig mange tager også en aften kaffe og kan derfor ikke falde ordenligt i søvn om natten. Kaffen giver dig en masse energi som så først og fremmest holder dig vågen og samtidig kører alle pumperne videre i kroppen når du så endelig sover, det er ikke sundt og ikke godt for kroppen, så undgå den sene kaffe og sov bedre.

Sov i gode rammer

Noget som er rigtig vigtigt for at du får en god søvn er at du sover i nogle gode omgivelser, rummet skal altså være dejligt at sove i. Du kan med fordel lufte ud om dagen og gøre rummet lettere køligt inden du hopper i sengen. Vask ofte sengetøjet og hold sengen ren. Få sat mørklægningsgardiner op, så du ikke bliver forstyrret af udefra kommende lys og lyskilder. Din seng og kvaliteten af denne spiller selvfølgelig også en kæmpe rolle, læs disse to guides til henholdsvist køb af ny elevationsseng og køb af ny topmadras.

Husk motion og sund kost

Ligeså vel som det ikke er nogen god ide at drikke kaffe sidst på aftenen, så bør du også undgå store portioner mad og især alt det søde. Undgå aften slikket, chips og sodavand. I det hele taget vil du også opleve at din krop sover bedre når du spiser korrekt, og når du sover bedre, så har du nemmere ved at tage de rette beslutninger som at spise sundere, så det er en god og sund cirkel af gode rutiner du bør komme ind i.  Husk også at få rigeligt med motion i løbet af dagen, du kan ikke forvente at din krop vil sove, hvis du har siddet stille hele dagen, der skal brændes noget energi af.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*