Tænker du på at overdrage din virksomhed?

Har man en virksomhed, man overvejer at sælge og overdrage videre til anden side, så er der en hel del, som skal ordnes i den forbindelse. Det er ikke just en simpel forhandling, og der er mange ting, man skal være opmærksom på. Der er ofte store økonomiske beløb og ressourcer forbundet med en overdragelse af en virksomhed, og derfor kan det have nogle fatale konsekvenser, hvis man ikke håndtere det korrekt. Der skal tages forbehold for både køber, sælger samt medarbejderne, og det kan være svært selv at skulle ordne det hele, hvis man gerne vil være sikker på, at det forløber gnidningsfrit. Derfor kan det være en god idé at hente lidt rådgivning ude fra, så man er sikker på at alt bliver ordnet korrekt. Man kan for eksempel kontakteTVC advokatfirma, hvor de har kompetente og erfarne advokater ansat, som kan hjælpe en igennem overdragelsesprocessen. Der er ingen skam i at spørge andre til råds, hvis man på den måde kan sikre sig, at det hele bliver ordnet uden problemer.

 

3 ting man skal huske før man overdrager sin virksomhed

Når man skal overdrage sin virksomhed, er der rigtig mange ting, som man skal tage stilling til. Selvom man kan få hjælp og rådgivning ude fra, er der også nogle basale ting, man selv bør være klar over. Her er der 3 ting man skal huske inden, man begynder en overdragelsesproces.

  1. due diligence og undersøgelsespligt. Når man skal sælge en virksomhed, har man som sælger pligt til loyalt at videregive oplysninger og forhold om virksomheden, som kan have betydning for køberen. Hvis der er noget, som kan påvirke køberens handling i forhold til virksomheden, skal det altså videregives, så de kan tage det med i deres betragtning om, hvorvidt de vil gennemføre købet. Ligeledes er der også undersøgelsespligt fra køberens side.
  2. Aftaler mellem sælger og køber. Dansk erhverv anbefaler, at man altid tager stilling til medarbejderforhold og personalejuridiske forhold, når man udarbejder aftaler om overdragelse af en virksomhed.
  3. Orientering til medarbejdere. Man er både som køber og sælger altid forpligtet til at fortælle medarbejderne om selve overdragelsen af virksomheden. I mange situationer er man her også forpligtet til at forhandle med medarbejderne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*