Lav kontorer på kontoret

Der er rigtig mange danske arbejdspladser, hvor den daglige gang foregår i store lokaler, hvor der sidder mange mennesker i samme rum. Dette skaber en god dynamik, hvor der er meget aktivitet og liv. Ofte skaber det dog også en masse uro og støj. Især hvis der er mange, der sidder og taler telefon, kan der opstå problemer med lydniveauet. Ubevidst kommer man nemt til at tale højere, hvis der er baggrundstøj. Det siger sig selv, at hvis alle hæver deres stemme en lille smule, er der pludselig meget mere støj, end der ellers ville være.

Afskærmning hjælper

Det er svært for ikke at sige umuligt, at undgå en del baggrundstøj i åbne kontorlandskaber. Der ER derimod noget man kan gøre, for at larmen bliver mindre og et knapt så forstyrende element.

Løsningen er endda en del mere simpel, end der nok er mange der går og tror. Den mest enkle løsning er nemlig ganske simpelt at installere nogle skærmvægge som disse. Dette forbedrer rummets akustik betragteligt, og sørger for at lyden ikke bliver kastet rundt. På den måde får man nærmest små kontorer på kontoret, men uden at de er adskilt at vægge og døre.

Jo større disse skærmvægge er, jo mere af lyden tager de. Jo mere adskilt bliver arbejdsstationerne dog også, det vil dermed være en balancegang, der skal tages stilling til.

Endeligt er det også muligt at placere nogle skærmvægge rundt omkring i lokalet, da de alle er med til at opfange lyd og sørge for at akustikken bliver så god som muligt. Jo mere centeret væggene er omkring lydkilden, jo bedre er det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*